Kennel

Kennel Pauper’s on perustettu vuosien harkinnan jälkeen vuonna 1994. Lähes koko ikäni koiria harrastettuani päädyin tähän ihanaan ja kaiken antavaan rotuun eli cairnterriereihin. Tämä rotu sopii minulle oikein hyvin ja varmasti monille muillekin koska cairnilla on ison koiran luonne pienessä paketissa. Perheessämme on ennenkin ollut terriereitä jo senkin takia cairn lutviutui elämääni varsin mutkattomasti. Ensimmäinen terrierini oli oli karkeakarvainen kettuterrieri (kennel Black Spot). Hän oli syntynyt -54 ja pääsi koirien taivaaseen -64. Staffordshiren terriereitä minulla oli kaksi kappaletta. Näiden koirien takia syntyi lopullinen rakkaus terriereihin.

Muutama vuosi vierähti välissä schäfereiden kanssa. Viimeisen schäferin seuraksi tuli vuonna 1984 pieni ”kärni” poika ja sen jälkeen en ole osannut olla ilman tätä ihanaa rotua. Tällä hetkellä kennelissämme on neljä ihanaa punaista tyttöä. Kantanarttuna voi pitää Larinkallion Coittoraciaa (260686-291299). Hän synnytti meillä kaksi pentuetta, jotka olivat ”ollinoppivuosia” minulle. Nämä pentueet rekisteröitiin kennel Larinkallion nimiin koska en ollut mielestäni vielä valmis tällaiseen elämänmuutokseen.

Ensimmäisestä pentueesta kotiin jäi yksi punainen narttu (Larinkallion Doo Ree Mii s. 130392) Tästä nartusta jäi vielä yksi punainen narttu FIN MVA Larinkallion Falsetti s. 211293) ja niinpä meillä oli kolme cairnterrieriä. Olin varma, että kolme koiraa riittää kaupunkiolosuhteissa. Mutta sitten kohtalo puuttui peliin ja kohta meillä oli neljäs narttu. Se on oma kasvattini (Pauper´s Dulcinea s. 271096), joka emäntänsä kuoleman takia palasi synnyinkotiin.

Kyllähän neljä koiraa aika paljon on, ainakin ulkoilutettaessa – sitä saa kanssaihmisiltä joko ihailevaa hymyilyä tai useimmiten paheksuvaa hyminää koirankakan paljoudesta jne.

Vuonna 2001 päätin, että nyt on aika saada uutta jalostusverta kenneliin. Niinpä päädyin ajan kautta tuomaan Tanskasta narttupennun (Lachleen First Class Indeed s. 030601). Hänkin sattui olemaan voimakkaan punabrindle. Toivon tietenkin voivani käyttää häntä jalostuksessa tulevaisuudessa, ihanteellisen kokonsa ja äärettömän hyvän luonteensa takia.

Cairnit ovat iso osa elämääni ja tulevat sitä aina olemaankin ihanan monipuolisuutensa vuoksi.

Paula Arpikari
Helsinki, 13. lokakuuta 2002

Cairnterrierikerhon, Suomen kennelliiton ja SUKOKA:n jäsen (Suomen koirankasvattajat)

Kennel Pauper’s palkinnot:

Kennel Pauper’s lahjoitti viime vuonna (1999) kiertopalkinnon nimeltään Kennel Pauper’s Trophy -pokaali. Se jaetaan vain kerhon omissa erikoisnäyttelyissä parhaalle punaiselle nartulle. Kolmella kiinnityksellä palkinnon saa omaksi.
Kennel Pauper’s jakaa myös vuosittain ”paras kasvatti” -pokaalin.
Lisäksi kennel Pauper’s on lahjoittaa vuosittain Soittiksenmaljan parhaalle veteraaninartulle

2 Responsesso far.

  1. kimmo sieppi sanoo:

    hei Paula, Ruffe eli Paupers kipinkapin jouduttiin tänään lopettamaan monien sairauksien tähden. Ruffe eli 13 v ja 13 päivää!

    terveisin Päivi ja Kimmo Sieppi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *